Lackförsegling - En hel del rörande Lackförsegling
Olika lackförseglingsföretag

Företag lackförsegling

Det finns ett par större företag i Sverige inom lackförsegling och lack konservering. De största företagen som erbjuder lackförsegling är:

  • Ditec har hållit på i Sverige sedan 1980-tale och lämnar 6-års glansgaranti om du lackkonserverar lacken var med 1.5 års mellanrum.
  • Mr.Cap har en lackförsegling som heter FormulaU™Secure och ger 5-års garanti som du lackförseglar billacken 1 gång varje år.
  • BVS, Bilvårdsspecialisterna, ger 10-års glansgaranti om du lämnar in bilen varje år.
  • Diamondbrite är ett lackskydd som funnits i 40 år och som hindrar UV-ljus samt ger 6-års garanti utan krav på återbehandling.
  • Perma Shine lackförsegling ger 6-års glansgaranti utan krav på återbehandling.

Ingen tillverkare vill tala om vad deras lackförseglingsmedel innehåller för att ingen ska kunna kopiera dessa men med kemisk analys och en spektrograf går det att ta reda på innehållet ganska lätt. Det kan finnas andra anledningar till att de inte vill tala om innehåller i lackskydden och detta skulle kunna vara att de är billiga att tillverka eller oberoende jämförande tester skulle kunna skapa negativ press.

Alla tillverkare hävdar dock att de har det bästa lackskyddet på marknaden.

Vad som är minst lika viktigt som att välja rätt lackförseglingsmedel är att hitta en verkstad som är bra på att försegla lacken och har lång erfarenhet av detta.